Veel gestelde vragen

De kamers die wij in eigen beheer verhuren zijn gelegen op de van Oldenbarneveldstraat en de Lange Hezelstraat. Daarnaast worden er regelmatig kamers aangeboden van derde die centraal gelegen zijn in Nijmegen

Alle woonruimten zijn zogeheten onzelfstandige woonruimten. Dat wil zeggen dat er sprake is van gemeenschappelijke voorzieningen als douche, wc en keuken. Er zijn ook grotere kamers en woonruimten met een aparte slaapkamer. Sommige woonruimten zijn voorzien van een “kitchenette”, een klein aanrechtblok met 2 elektrisch kookplaten en koelkast.

Behoudens uitzonderingen is huurtoeslag voor onzelfstandige woonruimte niet mogelijk. De woonruimte bij Stichting Kamer Centrum behoort niet tot de uitzonderingen. Meer gedetailleerde informatie betreffende huurtoeslag kun je vinden op de website van de betreffende overheidsdiensten.

Op sommige grotere kamers wonen huurders samen dit zijn kamers vanaf 30m2. Wanneer dit mogelijk is vermelden wij dat bij de kamer.

De kamers worden voor onbepaalde termijn verhuurd met een opzegtermijn van 1 maand. Mocht dit anders zijn dan wordt dit vermeld bij de kamer.

De doelgroep is studenten en jong werkende tot circa 25 jaar.

Alle kamers zijn voorzien van een vaste internet- en tv aansluiting.

Wanneer je een kamer gaat huren betaal je eenmalig € 90,75 voor de inschrijving en administratiekosten.

De borg bedraagt in veel gevallen 1 maand huur. Mocht dit anders zijn dan wordt dit vermeld bij de kamer.

Het is mogelijk om intern door te schuiven wanneer er een grotere of kleinere kamer vrijkomt.